ZELENI PROPOLIS – ČUDO AMAZONSKE PRAŠUME

17. kolovoza 2021.

16:24

Zimska razdoblja, pogotovo ovako promjenjiva, najčešće vuku sa sobom prehlade, grlobolje, kašalj i općenito pad imuniteta. Što još dodatno pogoduje navedenim stanjima i kako si možemo pomoći?

Sadržaj

  • Nadraženo grlo, suhi kašalj i drugi simptomi
  • Možemo li pronaći pomoć u prirodi?
  • Koje su prednosti zelenog propolisa?
  • Lenisal oral zeleni propolis – učinkovito rješenje

Nadraženo grlo, suhi kašalj i drugi simptomi?

Promjenjivo je vrijeme idealno za razmnožavanje virusa i bakterija koji onda uzrokuju sve navedene probleme. S druge strane, više vremena provodimo u zatvorenom prostoru, što pogoduje širenju razvijenih bakterija i virusa s jedne na drugu osobu tako da se neke bolesti unutar obitelji doslovno mogu vući mjesecima. Suhi zrak pogoduje snažnim napadajima suhog kašlja koji najčešće muči naše najmlađe, ali i nas starije. Bolno grlo i/ili suhi kašalj izuzetno su naporni i mogu negativno utjecati na svakodnevicu, pa taj relativno kratki period prehlade zna biti poprilično naporan i iscrpljujući.

Ako se nadraženo grlo i kašalj ne liječe na vrijeme, može se razviti upala grla koja je još neugodnija. Već kod prvih simptoma preporučuje se koristiti proizvode za smirivanje kašlja i nadražaja grla kako bismo izbjegli dodatne komplikacije, a najčešće korišteni proizvodi su dodaci prehrani s propolisom.

Nadraženo grlo nije jedini faktor koji dovodi do komplikacija. Iscrpljenost, umor, stres, nedovoljno sna i premalo aktivnosti negativno utječu na opće stanje organizma te ga čine idealnim „kandidatom“ za prehlade, viroze i upale.

 Možemo li pronaći pomoć u prirodi?

Priroda nam u mnogim situacijama nudi pomoć, pa tako i u ovoj. Prirodni pripravci uvelike mogu pomoći da se osjećamo bolje i mogu spriječiti prehladu, upalu i gripu koja je upravo krenula na našim prostorima. Jedan od najpoznatijih čudotvornih izuma prirode definitivno je propolis. Ljekovita svojstva propolisa poznata su od davnina te se tradicionalno koristi u borbi protiv bakterija, gljivica, virusa i upala. Propolis je poželjno koristiti tijekom cijele godine, no posebno se preporučuje korištenje propolisa prije početka sezone gripa i prehlada.

Koje su prednosti zelenog propolisa?

Zeleni propolis proizvod je koji prikupljaju pčele iz brazilske biljke Baccharis dracunculifolia koja raste u amazonskoj regiji gdje nema rizika od onečišćenja ili tretiranja pesticidima. Proizvodi su apsolutno „čisti”, bez onečišćenja. Zeleni propolis, za razliku od europskog, ima više fenolnih kiselina, posebice artepilina C, koje imaju jača antibakterijska, protuupalna, antioksidativna i antimikrobna svojstva.

Yasenka donosi Lenisal oral zeleni propolis – čisto, snažno i učinkovito rješenje za zdravlje

Sprej za usta sadrži bezalkoholnu otopinu zelenog propolisa standardiziranog na fenolne kise­line (10 mg/ml), suhi ekstrakt matičnjaka, hijaluronsku kiselinu i vitamin B3. Moć fenolne kiseline i njezina djelovanja smo već naveli, ali bitno je istaknuti i djelovanje matičnjaka koji će umiriti nadraženo grlo, hijaluronske kiseline koja oblaže sluznice i smanjuje osjećaj suhoće, te vitamina B3 koji će potaknuti zacjeljivanje oštećene sluznice grla, ali i cijele usne šupljine. Učinak zelenog propolisa vidljiv je i kod problema s aftama i upaljenim desnima. Baccharis dracunculifolia – pčele – med – zeleni propolis – zdravlje.

Pretplatite se na newsletter

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na vašu narudžbu.

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sve upite odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo riješili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.