O nama

Tvornica lijekova, dodataka prehrani i kozmetike Yasenka otvorena je u Vukovaru 29. prosinca 2014. godine. Naši stručnjaci u analitičkom laboratoriju za praćenje kvalitete proizvoda kontinuirano kontroliraju sve Yasenkine pripravke.

vizija i misija

Prepoznatljivu kvalitetu naših proizvoda osiguravamo implementacijom i stalnim unaprjeđivanjem najviših standarda kvalitete, najsuvremenijom tehnologijom i vrhunskim ljudskim potencijalima. Zdravlje je ključno za kvalitetu života.

inovacije i tehnologije

Kontinuirano pratimo tržišna kretanja, projekte i ponašanje krajnjih kupaca kako bismo došli do aktualnih informacija koje su nužne za shvaćanje i prilagođavanje današnjem tržištu. Zbog toga je ulaganje u istraživanje na vrhu naših prioriteta.

partnerstvo i karijera

Ako želite napredovati u okruženju koje nagrađuje odgovornost, potiče suradnju i cijeni Vaše ideje i inicijativu, Yasenkin tim može postati i Vaš.

iso
gmp
Dostava

Dostavna služba je DPD. Prednosti su najava dolaska paketa, mogućnost personalizacija adrese i datuma dostave te preuzimanje paketa u najbližim Pickup lokacijama. Dostava je u roku od 3-5 radnih dana. U doba pojačanih promocijskih aktivnosti moguće je produljenje roka.

Načini plaćanja
Visa
Mastercard
Maestro
Kontaktirajte nas

Opći uvjeti prodaje

UVOD

Podaci o prodavatelju

NAZIV:     Yasenka d.o.o.

Upisano pri Trgovačkom sudu u Osijeku

MBS: 030122290

OIB: 23757946570

Temeljni kapital: 1.020.000,00 HRK/ 135.377,26 EUR, uplaćen u cijelosti

RAIFFEISEN BANKA d.d.

Zagrebačka 13, Zagreb

IBAN HR9024840081106210397

ZAGREBAČKA BANKA

Trg bana Josipa Jelačića 10, Zagreb

IBAN HR4823600001102552140

LOKACIJA:

Dvanaest redarstvenika 2/c

32000 Vukovar, Hrvatska

T +385 1 3374 024

F +385 1 3374 024

Email: info@yasenka.hr

Jasenka Joukhadar, dr. med. dent.

-direktor

-osoba ovlaštena za zastupanje društva

 

 

1. Registracija

Kako bi obavili kupnju preko Yasenkinog webshopa, registracija nije obavezna. Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Dovoljno je jednokratno unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te proizvoljnu lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Preporučljivo je korištenje kombinacije znakova, odnosno velikih i malih slova.

Nakon unosa ovih podataka, registraciju dovršavate klikom na polje “Registracija”. Vaš korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se upisivanjem korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”. Za svaku sljedeću kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.
U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici odaberite “Izgubili ste lozinku?”. Na ovoj lokaciji ćete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali, i na koju će vam sustav automatski poslati link za resetiranje lozinke. Istu možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa.

2. Naručivanje

Roba se naručuje preko elektronskog obrasca. Webshop je uvijek otvoren za naručivanje i ne postoji radno vrijeme za narudžbe. Narudžbe se obrađuju radnim danom od 08:00 h do 16:00 h. Kupac treba ispuniti ‘Profil s osnovnim podacima’ za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.


1. korak: na internetskoj stranici košarice za kupnju su prikazani proizvodi koje ste tijekom pregleda stranice dodavali u košaricu. Ako želite ukloniti neki proizvod iz košarice, kliknite na link (poveznicu) ‘Izbaci iz košarice’ koja se nalazi desno od proizvoda. Klikom na gumb ‘Nastavi do plaćanja’ potvrđujete kupnju.


2. korak: kupac zaključuje svoju narudžbu tako da u obrazac na internetskoj stranici unese sve tražene podatke (ime, prezime, adresu, telefonski broj, adresu elektronske pošte). Klikom na gumb ‘Nastavi do plaćanja’ završavate narudžbu.


3. korak: ako je narudžba uspješno izvršena, kupcu će se na internetskoj strani ispisati tekst ‘Hvala na vašoj narudžbi’. Uz to se kupac obavještava da će na adresu elektronske pošte koju je unio u obrazac primiti poruku s detaljima narudžbe.

Yasenka d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ukoliko Yasenka d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati će kupca robe telefonski ili e-mailom. Svi ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni.

3. Cijene i dostava

Cijene su maloprodajne, izražene u eurima, te uključuju PDV. Proizvod će biti dostavljen u roku od 10 dana otkad smo zaprimili Vašu narudžbu, ako je dostupan. Dostava se naplaćuje prema cjeniku dogovorenom s DPD i GLS dostavnom službom. Troškovi dostave i pakiranja su naplaćeni posebno i vidljivi su na računu.

Dostava u druge države Europske Unije naplaćuje se kao ”Međunarodna dostava” te se njena cijena može promijeniti ovisno o naručenim proizvodima (težina proizvoda, količina proizvoda i slično). Ako se cijena promjeni, kontaktirat će Vas naši prodajni agenti te će Vas obavijestiti o novim troškovima dostave. Ako ne pristajete na nove troškove dostave (ako budu postojali) nažalost nećemo moći isporučiti Vašu narudžbu.

4. Načini plaćanja

I. Plaćanje odjednom (pouzećem)
II. Proizvode na internetskoj stranici moguće je platiti sljedećim kreditnim karticama Mastercard, Visa, Diners, American Express i Maestro.

5. Izjava o sigurnosti online plaćanja

CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici.

Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu.

CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke. Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

6. Odustajanje od narudžbe

Imate pravo odustati od narudžbe ako nas obavijestite, u roku od 3 dana, telefonski na broj +38532445500 ili e-poštom na adresu webshop@yasenka.hr. Ako ste odustali od narudžbe kad je paket već poslan, niste ga dužni preuzeti.

7. Nemogućnost isporuke od strane prodavatelja

U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda od strane prodavatelja zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača ili je došlo do očite tehničke greške na stranicama webshop-a, prodavatelj će pisano obavijestiti kupca o predmetnoj okolnosti, a temeljem koje prodavatelj može otkazati narudžbu ili ponuditi kupcu novi rok isporuke ili ponuditi kupcu narudžbu po ispravljenim podacima koji su bili obuhvaćeni očitom tehničkom greškom.

U slučaju otkazivanja narudžbe zbog ranije navedenih okolnosti prodavatelj će kupcu vratiti uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od otkazivanje narudžbe.

8. Nemogućnost isporuke od strane prodavatelja u slučajevima akcije i velike potražnje proizvoda

U slučaju velikih akcija i posebnih ponuda kada je velika potražnja proizvoda, prodavatelj će zbog nemogućnosti isporuke proizvoda od strane prodavatelja zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača pismeno obavijestiti kupca o otkazivanju narudžbe i nemogućnosti sklapanja ugovora/konačnog zaključivanja kupnje.

To su slučajevi u kojima je kupac izvršio /predao narudžbu, ali nije izvršio uplatu i nije napravljena potvrda kupovine/sklapanje ugovora od strane prodavatelja, kao i u slučaju kada je kupac odabrao plaćanje karticom (naplata neće biti realizirana s naše strane).

9. Raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i/ili adresu elektroničke pošte, a možete i koristiti i OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA (Članak 33 Zakon o zaštiti potrošača). Rok od 14 dana teče od trenutka kad ste zaprimili proizvode zajedno s obrascem za jednostrani raskid ugovora.

Obrazac možete poslati i elektroničkim putem našoj Službi za korisnike na e-adresu webshop@yasenka.hr.
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor u određenom roku, po čl. 76 Zakona o zaštiti potrošača, trgovac je dužan, najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač platio na temelju Ugovora. Povrat novaca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Drugi način je moguć ako je obostrano prihvatljiv. Nećete snositi nikakve dodatne troškove u odnosu na povrat. Povrat možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena i nakon što utvrdimo njezino stanje. Pošiljke s otkupninom ne preuzimamo.

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

  1. u potpunosti ispunjen ugovor o uslugama za koji potrošač preuzima obvezu platiti cijenu, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odjeljka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

  2. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču

  3. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

  4. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave

  5. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

 

10. Povrat proizvoda

Povrat robe možete predati ili poslati na adresu: Yasenka d.o.o. (Odjel korisničke službe), Dvanaest redarstvenika 2/c, 32000 Vukovar, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu (članak 48, stavka 2, Zakon o zaštiti potrošača). Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Može se izvršiti povrat robe za proizvod koji nije bio korišten, te da je isti zapakiran sa svim dijelovima i dokumentacijom (važećim računom kao jedini dokaz kupnje).

11. Reklamacije

Ako imate reklamaciju vezano za dostavljeni proizvod, molimo Vas da se javite pisanim putem na e-adresu reklamacije@yasenka.hr. Kupac je dužan čuvati račun.
Garantiramo da će proizvod koji se koristi sukladno priloženim uputama pravilno funkcionirati. 

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima kojim se uređuju obveznopravni odnosi o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari, posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

12. Prigovori

Pisane prigovore možete poslati poštom ili predati osobno na adresu Yasenka d.o.o., Dvanaest redarstvenika 2/c, 32000 Vukovar s oznakom „ZA WEB SHOP“ ili na e-adresu webshop@yasenka.hr.

13. Jamstva

Yasenka d.o.o. ne daje nikakva jamstva ili jamstva točnosti informacija, niti prihvaćaju bilo kakvu štetu ili druge odgovornosti za pogreške ili propuste u sadržaju objavljene ponude.

14. Korištenje proizvoda

Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost i isti se ne mogu smatrati zamjenom za liječničku ili nutricionističku terapiju.

15. Rješavanje potrošačkih sporova

Prodavatelj i kupac će svaki spor pokušati riješiti mirnim putem i dogovorno.

Isto tako, spor se može riješiti alternativnim putem. U Europskoj Uniji postoji mogućnost rješavanja sporova vezanih uz online kupnju u svega nekoliko klikova na web stranicama. Europska komisija je za takvo rješavanje sporova osmislila platformu koja je dostupna svim građanima Europske unije.

Internetska platforma za online alternativno rješavanje sporova možete pronaći OVDJE

Kako funkcionira internetsko rješavanje sporova preko platforme možete pronaći OVDJE

Ako ugovorne strane ne riješe spor mirnim putem, odnosno pomoću platforme za alternativno (izvansudsko) rješavanje domaćih i prekograničnih sporova, spor će se rješavati pred nadležnim sudom u Republici Hrvatskoj.

16. Sudstvo

Ovi uvjeti korištenja će se ravnati i tumačiti sukladno hrvatskim zakonima, bez obzira na sukob sa zakonskim propisima. U svim pravnim sporovima koji mogu nastati iz Ugovora primjenjivat će se hrvatski zakoni. Nadalje, pristajete da ćete se podvrgnuti nadležnosti hrvatskih sudova, i da će svaka pravna radnja poduzeta s vaše strane, biti unutar isključive nadležnosti hrvatskih sudova.

17. Završne odredbe

Propust od strane Prodavatelja da koristi prava ili odredbe ovih Općih uvjeta i zahtjeva, neće predstavljati odricanje od istih.

Ništetnost pojedine odredbe ovih Općih uvjeta ne povlači za sobom ništetnost cijelih Općih uvjeta. Ako bi neka od odredbi bila ili postala pravno nevaljana ili bi se inače u ovim Općim uvjetima pokazala neka pravna praznina, time se ne dira u valjanost ostalih odredbi te u postojanje i valjanost čitavih Općih uvjeta. U tom slučaju će se Opći uvjeti izmijeniti ili dopuniti odgovarajućom odredbom koja je najbliža onome što se željelo postići, odnosno onome što bi po gospodarskom smislu i svrsi ovih Općih uvjeta bilo svrsishodno.

Prodavatelj zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ove Opće uvjete prodaje.