URO BALANCE – UČINKOVIT U BORBI PROTIV URINOINFEKCIJA

17. kolovoza 2021.

16:42

Od širokog spektra proizvoda dostupnih na tržištu naročito smo ponosni na Yasenka Uro Balance, tekući dodatak prehrani. Uro Balance sadrži:

  • 2,5 g D-manoze
  • 100 mg ekstrakta ploda američke brusnice
  • 100 mg ekstrakta biljke Ptičji dvornik
  • 80 mg vitamina C

Drago nam je što su naši korisnici prepoznali kvalitetu i brzo djelovanje Uro Balancea.

Danas se gotovo sa sigurnošću može reći da je svaka druga žena te 30 % muškaraca doživjelo neku vrstu urinarnih infekcija barem jednom u životu. Brojke nam govore da je upala mokraćnih puteva vrlo raširen problem i drago nam je što smo našli način kako Vam olakšati i ukloniti taj problem.

Sinergističko djelovanje D-manoze i ekstrakta brusnice u kratkom vremenu pomažu Vam u borbi protiv urinoinfekcija.

Najčešći uzročnik upale mokraćnih puteva su mikroorganizmi, među kojima je vodeći bakterija Escherichia coli. Pri pojavi prvih simptoma (problemi pri mokrenju – pečenje, učestalost mokrenja, bol) treba odmah reagirati i početi uzimati Uro Balance, ne čekajući nalaze uzorka mokraće (duljina čekanja je od 3 do 10 dana), jer će Vam brzo djelovanje Uro Balancea olakšati simptome i/ili ih u potpunosti otkloniti.

Doziranje Uro Balancea je jednostavno: 30 ml jednom dnevno.

D-manoza i ekstrakt brusnice

D-manoza je jednostavna molekula šećera dobivena iz glukoze. Proveden je velik broj studija s D-manozom i njezinim vezanjem za Escherichiu coli koje su potvrdile pozitivan učinak. Kako djeluje D manoza?

D-manoza se veže za površinske izdanke bakterije Escherichie coli. Zbog većeg afiniteta vezivanja E.coli za D-manozu nego za stanice mokraćnog mjehura na prirodan način sprječava se njezino vezanje za mokraćni mjehur i zajedno s molekulama D-manoze E.Coli se mokrenjem uklanja iz tijela.

Zašto je bitna kombinacija s ekstraktom brusnice?

Budući da E.coli ima različite izdanke, većinu će njih blokirati D-manoza, ali kako bi u potpunosti spriječili vezanje bakterija za stanice mjehura, tu je brusnica. Aktivne tvari iz ekstrakta brusnice (proantocijanidini) vežu se za drugi tip površinskih izdanaka i time opet sprečavaju vezanje za stanice mokraćnog mjehura.

Ukratko, brusnica i D-manoza imaju sinergistički učinak, dvostruko djelovanje, brže i bolje vezanje za E.coli i izbacivanje iz tijela.

Razlog više zašto Uro Balance djeluje u kratkom vremenu

Nakon vezanja bakterija za D-manozu i brusnicu želimo potaknuti da što prije napuste tijelo.

U tome će pomoći Ptičji dvornik, koji dokazano pomaže u izlučivanju vode urinarnim putem, dok vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i pomaže tijelu da se uspješno bori s infekcijom.

Mogu li djeca koristiti Uro Balance?

Uro Balance sadrži prirodne sastojke i mogu ga koristiti djeca već od 3. godine. Doza za djecu od 3 do 6 godina iznosi 15 ml jednom dnevno dok djeca starija od 6 godina sigurno koriste dozu od 30 ml jednom dnevno.

Može li se Uro Balance koristiti preventivo?

Ponavljajuće upale mokraćnog mjehura dosta su česte (posebno u sezonama – hladno more, mokri kupaći kostimi, sezona kupanja u bazenu), ali ih je moguće prevenirati. Ako znate da spadate u dio populacije koja je „sklona upalama mokraćnog mjehura“, savjetujemo preventivno korištenje Uro Balancea. S obzirom na to da se radi o najjačem pripravku za prevenciju dostupnom na hrvatskom tržištu, dovoljno je uzimati samo 15 ml jednom na dan.

Dodatni savjeti:

Uz Uro Balance preporučuje se obilna hidracija, minimalno 2 litre tekućine dnevno, čak i više, najbolje voda.

Urinoinfekcije nisu zarazne, ali ipak je potrebna povećana higijena za zaštitu od urinoinfekcija. Treba paziti i na uravnoteženu prehranu odnosno izbjegavanje ljutih i začinjenih jela i alkohola.

Isto tako, oslabljen imunološki sustav čini i sluznice urogenitalnog trakta osjetljivim.

Ne dopustite da Vam upala mokraćnog mjehura pokvari planove. Brzo i učinkovito riješite problem s Yasenka Uro Balanceom.