O nama

Tvornica lijekova, dodataka prehrani i kozmetike Yasenka otvorena je u Vukovaru 29. prosinca 2014. godine. Naši stručnjaci u analitičkom laboratoriju za praćenje kvalitete proizvoda kontinuirano kontroliraju sve Yasenkine pripravke.

vizija i misija

Prepoznatljivu kvalitetu naših proizvoda osiguravamo implementacijom i stalnim unaprjeđivanjem najviših standarda kvalitete, najsuvremenijom tehnologijom i vrhunskim ljudskim potencijalima. Zdravlje je ključno za kvalitetu života.

inovacije i tehnologije

Kontinuirano pratimo tržišna kretanja, projekte i ponašanje krajnjih kupaca kako bismo došli do aktualnih informacija koje su nužne za shvaćanje i prilagođavanje današnjem tržištu. Zbog toga je ulaganje u istraživanje na vrhu naših prioriteta.

partnerstvo i karijera

Ako želite napredovati u okruženju koje nagrađuje odgovornost, potiče suradnju i cijeni Vaše ideje i inicijativu, Yasenkin tim može postati i Vaš.

iso
gmp
Dostava

Dostavna služba je DPD. Prednosti su najava dolaska paketa, mogućnost personalizacija adrese i datuma dostave te preuzimanje paketa u najbližim Pickup lokacijama. Dostava je u roku od 3-5 radnih dana. U doba pojačanih promocijskih aktivnosti moguće je produljenje roka.

Načini plaćanja
Visa
Mastercard
Maestro
Kontaktirajte nas

Što uzrokuje preuranjeno starenje i kako to spriječiti?

Starenjem se gotovo svi procesi unutar organizma usporavaju. Iako je starenje sasvim normalan dio života, kod nekih osoba taj proces počinje znatno prije no što je uobičajeno što nazivamo preranim starenjem.

Znakovi preuranjenog starenja

Proces starenja i znakovi koji se pojavljuju, razlikuju se od osobe do osobe. Međutim, postoje određeni znakovi koji se smatraju preuranjenim starenjem ako se pojave prije 35. godine života.

Ovo su neki od njih:

 • hiperpigmentacijske mrlje
 • stanjena koža na rukama
 • suha koža (kod osoba koje su ranije imale normalnu kožu)
 • bore i opuštena koža
 • ispadanje kose

Uzroci preuranjenog starenja

Postoji nekoliko različitih čimbenika koji izravno utječu na pojavu znakova preuranjenog starenja.

To su:

 • pušenje
 • pretjerano i nezaštićeno izlaganje suncu
 • genetika
 • loša kvaliteta sna
 • loša prehrana
 • pretjerana konzumacija kofeina i alkohola
 • zagađenost zraka
 • stres

Kako spriječiti i odgoditi znakove starenja?

Iako starenje nije moguće u potpunosti izbjeći, moguće je ga je usporiti. Želite li spriječiti preuranjeno starenje i zadržati mladolik izgled što dulje, tada trebate na svoju kožu i organizam djelovati izvana i iznutra.

Koristite kremu za sunčanje

Krema sa zaštitnim faktorom nije potrebna samo ljeti i kada smo na moru, već tijekom cijele godine jer sunčeve uzrokuju nevidljiva oštećenja na koži čak i kada je vani oblačno.

Redovito čistite lice i uklanjajte šminku

Njega lica ima velik utjecaj na pojavu znakova starenja. Dvaput dnevno biste trebali oprati lice vodom i nježnim gelom za umivanje te obavezno ukloniti make-up prije spavanja.

Osigurajte si pravilan san

Dovoljna količina sna je važna za zdravlje cijelog organizma, pa tako i kože. Pokušajte svaku večer odlaziti na spavanje u otprilike isto vrijeme i osigurati si dovoljno sati sna po noći.

Pravilno se hranite

Pravilna i raznovrsna prehrana pružit će sve nutrijente potrebne organizmu, što će se očitovati i u izgledu vaše kože.

Konzumirajte dovoljno vode

Dehidracija uzrokuje brži nastanak bora. Zato je važno svaki dan unositi dovoljno tekućine. Najbolje bi bilo da isključivo konzumirate vodu, prirodne sokove i nezaslađene čajeve te izbjegavate gazirane napitke.

Vježbajte

Fizička aktivnost potiče cirkulaciju zbog čega će vaša koža izgledati zdravije i mlađe.

Prestanite pušiti

Bez obzira na to koliko cigareta dnevno pušite i koliko dugo, nikad nije kasno za prestanak pušenja. Kada svoj organizam prestanete izlagati cigaretnom dimu, vidjet ćete kako se vaša koža brže obnavlja.

Uzimajte kolagen

Već sredinom 20-ih godina života se kolagenska vlakna u koži počinju razdvajati, a međuprostori ispunjeni hijaluronskom kiselinom se smanjuju i prazne. Tada koža postaje manje elastična i gipka te dolazi do pojave bora i drugih znakova starenja.

Kako biste svome organizmu osigurali dovoljno kolagena i hijaluronske kiseline odaberite tekući dodatak prehrani Yasenka Skinage Collagen Prestige. Osim kolagena i hijaluronske kiseline, sadrži vitamine B kompleksa i vitamin C.

Moćna kombinacija tih sastojaka obnavlja kožu, štiti stanice od oksidativnog stresa, smanjuje bore i vraća mladenački izgled. Zaštitite svoju kožu na vrijeme i ona će vam biti dugoročno zahvalna.

Autor: Centar Zdravlja

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.