Što je MSM ?

17. kolovoza 2021.

16:37

Jeste li znali da Vam MSM može pomoći u postizanju čistog tena, sjajne kose i jakih noktiju? Otkrijte zašto se MSM zove mineral ljepote i kako Vam može pomoći da izgledate i osjećate se odlično.

ŠTO JE MSM?

MSM je skraćenica za metilsulfonilmetan – organski oblik sumpora koji nalazimo u svježem voću i povrću. Sumpor je vezan za metilnu skupinu koja omogućuje njegovu visoku bioraspoloživost i iskorištavanje u organizmu. Unatoč visokoj bioraspoloživosti i njegovoj prisutnosti u namirnicama, u organizmu se često javlja nedostatak MSM-a. Razlog je tomu njegova nestabilna priroda i razgrad­nja prilikom termičke obrade, zamrzavanja i pripreme hrane zbog čega ga je neophodno nadoknaditi dodacima prehrani.

MSM za kosu i nokte

Nokti i kosa primarno se sastoje od proteina s visokim sadržajem sumporakeratina – a sam keratin građen je od aminokiseline cisteina. Da bi molekule cisteina bile povezane i tvorile čvrsti keratin, potreban im je sumpor. Sumpor iz MSM-a omogućuje povezivanje molekula cisteina u disulfidne mostove te jača strukturu keratina. Rezultat je smanjeno ispadanje i lomljenje kose te pov­ećanje volumena.

Jeste li se ikad zapitali što se krije iza savjeta da za čvrstu i sjajnu kosu koristite masku od svježih jaja? Odgovor leži u pokušaju žena da dođu do proteina i aminokiselina bogatih sumporom kako bi ojačale keratin koji izgrađuje vlasi kose. Danas je znanost potvrdila da je puno učinkovitiji način ojačavanja keratina korištenje MSM-a. MSM predstavlja prirodni izvor sumpora koji povezuje aminokiseline koje izgrađuju keratin. Ako ga Vaša kosa nema dovoljno (glavni pokazatelj nedostatka keratina je tanka kosa sklona ispadanju), preporuka je korištenje hidroliziranog oblika keratina (možete ga pronaći u Hair Boostu) uz dodatak MSM-a.

Ako nemate problem s tankom kosom, nego je ona odgovarajućeg volumena, ali je sklona lomljenju i kronično joj nedostaje sjaj i zdrav izgled, MSM je rješenje za Vas. On će ojačati keratin, spriječiti lomljenje kose i učiniti ju otpornom na svakodnevno stiliziranje. Keratin je također glavni protein noktiju zbog čega MSM može pomoći noktima da brže i jače rastu.

MSM i koža

Glavni gradivni element kože je kolagen, protein koji se sastoji od tri alfa-uzvojnice. MSM omogućuje povezivanje proteinskih uzvojnica i tvorbu prokolagena. Jednostavnije rečeno, MSM sudjeluje u samim počecima sinteze kolagena. Bez dovoljne količine sumpora nema pravilnog povezivanja lanaca kolagena, a vlakna su krhka u samom nastanku. Uz MSM vlakna su čvrsto povezana, potiče se stvaranje novih kolagenskih vlakana i sprječava nastajanje bora. Uz dobro poznate funkcije djelovanja na kolagen MSM također potiče stanično disanje i smanjuje utjecaj slobodnih radikala, neutralizira ih i sprječava oštećenje kože te pomaže u uklanjanju toksičnih nakupina. Ako Vas muče upalne reakcije na koži (akne, alergije, rozaceja), MSM će pomoći Vašoj koži da se riješi štetnih uzročnika upala i omogućiti Vam da zablistate.

Kako odabrati pravilan dodatak prehrani na bazi MSM-a?

Prilikom odabira proizvoda obratite pozornost na koncentraciju, ali i kombinaciju sastojaka. Da bi se na Vašoj koži vidio željeni učinak, preporuča se dnevno unijeti četiri grama MSM-a u kombinaciji s visokom koncentracijom Q10 i vitamina C, dobro poznatih antioksidansa koji će zaštititi stanicu od oksidativnog stresa i omogućiti sumporu da se neometano ugradi u kolagenska vlakna i omogući aminokiselinama ugradnju u kolagenska vlakna.

Kako MSM pojačava djelovanje dodataka prehrani s kolagenom?

MSM pospješuje ugradnju dipeptida i tripeptida – oralno unesenih oblika kolagena – i doprinosi da željeni učinak bude prije vidljiv na koži. Ako želite ubrzati i ojačati učinak dodataka prehrani s kolagenom, kombinacija s MSM-om je dobitna. Samo svakako pripazite da je količina MSM-a dovoljna i u kombinaciji s antioksidansima. Na tržištu su dostupni već kombinirani preparati koji uz kolagen sadrže i MSM, ali je njegova količina uglavnom nedovoljna da biste ostvarili željeni učinak. Ako želite dokazani rezultat, neka Vaš izbor bude Skinage Collagen, koji ćete povremeno pojačati sa Skinage MSM-om.

Ukratko, ako pitate Yasenkine stručnjake što je najbolje što možete učiniti za kožu bez bora i kosu s naslovnice, odgovor će biti jednostavan: Kombinacija Skinage MSM-a i Skinage Collagen Advanced 5000 izravnat će Vaše bore dok će se Skinage Hair Boost i MSM pobrinuti za kosu s naslovnice i nokte otporne na sve (uključujući i pranje suđa).

Pretplatite se na newsletter

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na vašu narudžbu.

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sve upite odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo riješili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.