KAKO NAJBRŽE I NAJJEDNOSTAVNIJE OJAČATI IMUNOLOŠKI SUSTAV

17. kolovoza 2021.

16:38

Jačanje imunološkog sustava u pravilu je vrlo jednostavno. Prvi je cilj opskrbiti imunološki sustav hranjivim tvarima kroz prehranu ili dodatke prehrani. Drugi je cilj uključiti u život dovoljnu količinu sna te fizičku aktivnost. Treći je cilj pokušati smanjiti stres na najmanju moguću mjeru jer je dokazano da stres smanjuje imunološku obranu organizma. Jačanjem imunološkog sustava ne samo da branimo organizam od prehlade i gripe nego ga i čuvamo od kroničnih bolesti.

 Vitamin C je najistraživaniji vitamin za koji je dokazano da ojačava imunološki sustav odnosno obranu organizma.

 Vitamin C dolazi u važnu interakciju s nekoliko ključnih hranjivih tvari u tijelu. Bitno povećava apsorpciju i metabolizam željeza, čak i onog unesenog hranom. Poboljšava i apsorpciju kalcija jer se kalcijev askorbat lakše apsorbira od ostalih oblika. Nadalje, prekomjeran unos vitamina A ima manje toksično djelovanje u tijelu ako je vitamin C dostupan. Vitamin C sudjeluje u regeneraciji vitamina E.

 Vitamin C je glavni vodotopljivi antioksidans u tijelu koji suzbija slobodne radikale i sprječava oštećenja u vodenom okolišu, kako unutar tako i izvan stanice. Dugoročna posljedica prekomjernog štetnog djelovanja slobodnih radikala unutar stanica na DNK je rak. Osobito u onim dijelovima tijela gdje je dioba stanica izuzeto brza, kao što je to slučaj s probavnim sustavom. Sprječavanje mutacija DNK zapravo je sprječavanje nastanka raka. Ovo je možda razlog zašto se odgovarajući unos vitamina C povezuje sa smanjenom opasnosti od raka crijeva i zašto se kardiovaskularne bolesti, bolesti zglobova i siva mrena pripisuju nedostatku ovog vitamina.

 Vitamin C, koji je važan za kvalitetan rad imunološkog sustava, dobar je i za sprječavanje prehlada i može se pokazati korisnim u prevenciji ponavljajućih infekcija uha. Da bi zaštitio tijelo od infekcija, vitamin C se oslanja na najrazličitije mehanizme, kao što su bijele krvne stanice, komplementi i interferoni, i istodobno je izuzetno važan za funkcioniranje ovih komponenti imunološkog sustava.

Vitaminom C osobito se koriste imunološki sustav i sustav za detoksikaciju tako da svako opterećivanje ovih sustava može dovesti do njegovog nedostatka. Kad je tijelo izloženo toksinima, vitamin C je potreban za njihovo obrađivanje i uklanjanje. Stoga i prekomjerno izlaganje toksinima može predstavljati rizičan čimbenik za nedostatak.

Pušenje i pasivno pušenje također povećavaju opasnost od nedostatka vitamina C.

Stres je danas neizbježan u svakodnevnim situacijama i ne utječe dobro na naše zdravlje te ga, nažalost, ne možemo kontrolirati.

 Iz portfelja Yasenkinih proizvoda na raspolaganju su Vam šumeće tablete s 1000 mg vitamina C. Korištenjem jedne do dvije šumeće tablete na dan, u kratkom roku možete podići svoj imunološki sustav na najjednostavniji način.

Yasenka Imuno C1000 , proizvod koji sadrži 1000 mg vitamina C, u obliku šumećih tableta, i

Yasenka Imuno C1000 plus Zn , proizvod koji sadrži 1000 mg vitamina C uz dodatak cinka, u obliku šumećih tableta. 

Učinite odmah nešto za sebe, dopunite svoju prehranu Yasenkinim vitaminom C i podignite svoj imunološki sustav na najbrži mogući način. Time ćete ne samo smanjiti stres već i zaštititi sebe i svoju obitelj.