Opet problemi s mokraćnim putevima koji ometaju vašu svakodnevicu?

17. kolovoza 2021.

15:42

Prvi simptomi javljaju se u vidu učestalog, bolnog i otežanog  mokrenja uz osjećaj peckanja ili žarenja, neugodnog osjećaja neispražnjenog mjehura ili čestog nagona na mokrenje s oskudnom količinom urina. Isto tako, urin je vrlo često mutan, neugodna mirisa te ponekad uz prisustvo krvi.  Vrlo je bitno da se urinarna infekcija što prije krene liječiti kako se stanje ne bi zakompliciralo.

Stanje se komplicira kada bakterije zahvate bubrege, što može dovesti do ozbiljne infekcije – pijelonefritisa. Pijelonefritis se najčešće događa kad bakterije uđu u mokraćni sustav te putem mokraćovoda odlaze u bubreg i razmnožavaju se. Pijelonefritis najčešće izaziva Escherichia coli.

Žene kao osjetljivija skupina sklonija urinarnim infekcijama

Žene su najosjetljivije i najčešće se bore s urinarnim infekcijama zbog kraće uretre i blizine anusa, što uzrokuje da se bakterije vrlo lako mogu preseliti u urinarni trakt. Posebno rizična skupina su mlađe žene, trudnice, djevojčice (zbog neispravne higijene vaginalnog područja), žene u razdoblju neposredno prije ili poslije menopauze i dijabetičari.

Žene pate od urinarnih infekcija mnogo češće od muškaraca, a više od 50 posto žena razvit će infekciju tijekom svog života. Zabrinjavajuća činjenica je da se kod oko 20 posto žena infekcija ponavlja. Liječenje koje se najčešće preporučuje je putem antibiotika, što može utjecati na razvoj sojeva rezistentnih na antibiotike.
Iako pomažu, antibiotici nisu najsretnije rješenje ako se koriste kroz duže razdoblje jer ubijaju i dobre mikroorganizme u našem tijelu, što dovodi do velikih poremećaja u zdravlju.

Iako se upale češće javljaju kod žena zbog anatomskog faktora, muškarci nisu pošteđeni te je upala kod njih jednako bolna i neugodna.

Čimbenici koji pogoduju nastanku upale:

Čimbenici rizika za komplicirane upale mokraćnog sustava jesu: spol (češće kod žena), loše higijenske navike, izlaganje hladnoći, trudnoća, starija životna dob (oba spola), prisutnost drugih bolesti, opstrukcija, funkcijski poremećaji, strana tijela te dijagnostički postupci.

Yasenka URO BALANCE – Vaše trenutno olakšanje

Već prilikom prvih simptoma potrebno je reagirati kako biste na vrijeme zaustavili upalu.

Za trenutno olakšanje preporučujemo URO BALANCE iz Yasenke, tekući dodatak prehrani (250 ml) koji sadrži inovativnu kombinaciju ekstrakta brusnice, D-manoze, ptičjeg dvornika i vitamina C.

Pretplatite se na newsletter

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na vašu narudžbu.

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sve upite odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo riješili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.